Game-apparatuur voor thuis: wat je nodig hebt!

Game-apparatuur voor thuis: wat je nodig hebt!

person sitting on gaming chair while playing video game

 

Gaming is uw passie en u wilt al lang een gezellig hoekje voor uw hobby? Er is veel gaming-spul op de markt, maar veel hobby-gamers vragen zich af wat ze eigenlijk nodig hebben. Het hangt er grotendeels vanaf hoe en wat je speelt. Als u comfortabel in een casino online speelt, is een comfortabele zitplaats waar u kunt ontspannen voldoende. Als u echter ambities hebt om een professionele gokker te worden of vele uren per dag doorbrengt met het spelen van spannende spelletjes, kan in een mum van tijd een echte gokkershoek worden ingericht.

De juiste stoel – hoe verstandig te kiezen

Bij gamen kan het soms langer duren, vooral als het spel spannend is of als je samen met vrienden speelt. Om uw rug te beschermen, hebt u een geschikte zetel nodig waarop u zich kunt ontspannen. Als u rechtstreeks achter de computer speelt, is een gamestoel geschikt in combinatie met een multifunctionele tafel.

Zorg ervoor dat er ophangmogelijkheden zijn voor gamepads en koptelefoons, dat u voldoende ruimte heeft voor uw muis en dat er eventueel ruimte is voor een tweede monitor op uw computer. Dit wordt op zijn laatst interessant als u aan live streaming wilt doen. De meeste streamers gebruiken een tweede monitor om een beter beeld te hebben op de streamchat en op het spel.

Als u op de speeltafel gokt, kunt u uw plaats flexibeler indelen. Het is belangrijk dat de afstand tussen de TV en de bank, fauteuil of stoel groot genoeg is, zodat uw ogen niet worden belast. Bedenk ook dat bedrade gamepads voldoende kunnen worden uitgebreid of rechtstreeks op draadloze apparatuur kunnen worden overgeschakeld.

Console gamers gebruiken meestal geen bureau, maar richten hun hoekje in met een fauteuil, een comfortabele bank of een zigzagstoel. Het is echter belangrijk om niet te vergeten een tafel in de buurt te hebben. Drankjes, spelverpakkingen en snacks moeten hun plaats hebben en mogen niet op de vloer worden gezet.

De juiste verlichting voor gaming – indirect en direct licht gaan er goed in

Als mensen aan het gamen zijn, kan de sfeer wat donkerder en gezelliger zijn. Het probleem is echter de vermoeide ogen. Daarom moet u ervoor zorgen dat u voldoende lichtbronnen tot uw beschikking hebt. Als u niet in een zeer lichte kamer wilt spelen, gebruik dan indirect licht in de omgeving. Dit is minder intens, maar zorgt er toch voor dat uw ogen niet te veel contrast te verduren krijgen.

Idealiter zou u ook een directe lichtbron op uw speelplaats moeten hebben die u indien nodig kunt aanzetten. Als u bijvoorbeeld een snackpauze neemt, wilt lezen of om andere redenen meer licht nodig hebt, is een directe bron ideaal.

Koptelefoon of headset – wat is de juiste oplossing?

Overwinning of nederlaag in een shooter kan in veel gevallen worden beïnvloed door het geluid. Elke beweging van de tegenstander moet onmiddellijk worden geregistreerd, en hier is het de moeite waard om de luidsprekers van de monitor uit te schakelen en in plaats daarvan voor een hoofdtelefoon te kiezen. Ze moeten van hoge kwaliteit zijn, het beste passen bij uw eigen oren en niet te hard op uw hoofd drukken.

Als u graag samen met uw vrienden speelt, gebruik maakt van diensten als Teamspeak en uw stem duidelijk wilt laten horen, ga dan voor een headset met een microfoon. Het voordeel is dat u geen extra bureauruimte hoeft te gebruiken voor uw microfoon en dat u toch op elk moment met uw vrienden kunt praten. Als u niet actief bent in een stemchat, kunt u de headset zoals gewoonlijk als hoofdtelefoon blijven gebruiken.

Muis en muismat voor ideaal gamen

De kwaliteit van de muis speelt een belangrijke rol bij het gamen op de computer. Gamingmuizen zijn uitgerust met verschillende functietoetsen die niet beschikbaar zijn op een klassieke kantoormuis. Zorg ervoor dat de muis past bij de grootte van uw handen. Er zijn speciale muizen voor linkshandigen die perfect zijn als je sterke hand je linker is.

Om optimaal te kunnen navigeren, moet u ook een muismat aanschaffen. Hier hebt u de keuze tussen een eenvoudige en klassieke muismat of een gaming pad, die vaak is uitgerust met LED’s en daardoor een bijzonder goed figuur slaat op de gaming tafel.

 

Een derde kenmerk moet het toetsenbord zijn, omdat dit ook nodig is voor gaming. Besturing via “W A S D” is standaard in veel computerspellen en alleen als de toetsen optimaal voor u toegankelijk zijn, kunt u maximale spelprestaties uit uzelf halen.

Geluidsbescherming voor buren of huisgenoten

Veel gamers zijn tijdens het gamen zo gespannen dat ze hun emoties niet meer onder controle hebben. Een verlies vlak voor de overwinning, een verhitte discussie in voice chat, de stem wordt luider en de huisgenoten kloppen geïrriteerd op de deur. In dit geval helpt het om geluidsisolerende foto’s aan de muur te hangen. Hoewel ze niet elke vorm van geluid kunnen dempen, slokken ze wel een deel van het zich ontwikkelende lawaai op.

Een van de grootste problemen bij geluidsontwikkeling is de deur. Geluiden lekken snel door kieren en spleten naar buiten, dus een efficiënte geluidsisolatie in dit gebied is bijzonder belangrijk. Er zijn geluidswerende gordijnen die zonder veel installatiewerk rechtstreeks in het deurkozijn kunnen worden gehangen. Ze absorberen veel lawaai en voorkomen zo dat luide stemmen zich over de gang verspreiden.

De ruimte voor de gasten – consoleros hangen ervan af

Ben je gepassioneerd door gamen, maar je vrienden ook? Als u gasten heeft uitgenodigd, wilt u dan samen de console gebruiken? Dan moet je natuurlijk ook denken aan de juiste zitplaats voor de anderen, want anders wordt het al snel te krap op je speelbank.

Als u genoeg ruimte hebt, kunt u natuurlijk een speelhoek inrichten met meerdere zitplaatsen. Maar als de kamer krap wordt, zijn tafel en kruk combinaties een goed idee. Deze zijn zo ontworpen dat de krukjes onder de tafel kunnen worden geschoven wanneer ze niet worden gebruikt en dan deel uitmaken van de decoratie.

U kunt ook kiezen voor een oude trend uit de jaren 90 en opblaasbaar meubilair aanschaffen. Deze kunnen snel en gemakkelijk met een luchtpomp worden opgeblazen en zijn dan beschikbaar voor een gezellige avond. Hoewel het zelden voorkomt dat twee personen op de PC spelen, kan onder het bureau ook een krukje worden geplaatst, dat in geval van nood beschikbaar is.

Over de auteur

Tom Cosyns Seobureau.be administrator